Wednesday, 19 March 2014

my baby boo..

SEE! i feel bored even my final is waiting for me. whole day kt rumah so this what i got. riding dah la tak pegi. huh!

ok. sila enjoy. just a few photos;












thats all! good night!

Tuesday, 18 March 2014

When i miss my DSLR ❤️

HI.. just realize that i ignored my baby DSLR for quite long time. so i miss her! even my macro lens broken, but i still have the 55mm one :D

btw, pity my macro lens. bila la im gonna repair it. almost one year dah rosak rasanya. haih.

Ok. after posted to my fb that i miss photography, i asked bibik to change my model's look. her hair. her clothes. well, whos my model???

jeng jeng!!!

mwahaha not so surprise. ofcos la AEESYA KHAIREENA right. the cute lil gal in this house!! auwww!

and, this is what i got. just a few photos ;)












Thats all! good night love :*

Thursday, 20 February 2014

Getting hurt by Mamat.

Hi. assalamualaikum..

Hmm, act beta xtahu nak ckp ape ni. sumpah hantu malas gila dah datang. hahaha oh, ingt nak update smlm sbb smlm dikerjakan oleh mamat tp sbb sakit sgt, terus takde mood nk post ape2 smlm. mwahaha!

Oh btw, harini pagi pertama yg sy dpt tido smpai 12pm since asyik sibuk dgn riding. mwahaha

Alkisahnya smlm pegi riding petang. alone. without my sis and nephews. ok. since balik umrah, ni kali kedua sy pegi riding. smlm kali pertama. kali pertama, ya Allah punye la teruk smpai sy trlupa step for raising trot! what the??? mmg smlm worst riding day ever lah! huh!





Ok. and smlm, mmg cikgu pun ajar sy raising trot. and i got cikgu Sil again. cikgu sil the best ah. serious. well, first naik mmg normal la sabiha belajar mcm ntah pape kan. haha haa, i got Mamat. sebelum tu pun dpt Mamat. charming horse. serious. slow je die. even org whip pun, xmelompat mcm Dibi.

So smlm, stengah jam cikgu buat sesi belajar. and tetiba bila die nmpk sy bosan, suddenly he said "u nak jln2 kt luar tak? i bawak". mula2 aku tgk dgn takde perasaan. mcm xde motif je keluar kan. tp bila fikir balik, who knows klu fun. so i answered, "yes!. so bermulalah perjalanan kitaorg. sy ride Mamat and die ride Siti Mas. siti mas ni dah mcm jantan dah aku tgk. asyik melompat je. risau aku. tp sbb cikgu yg naik, so die boleh control dgn kasar la kan.

Setelah bersiar2 kitaorg lepak kt ring luar tu. yg nmpk mcm terbiar and byk rumput serba berlubang2 tu. mula2 dah risau sbb takut mamat tergelincir ke ape sbb dah byk kali mcmtu tp ehem, seems like aku je yg trlebih risau. mamat steady je. so sy dah mula rasa fun. ride. berkejaran dgn siti mas tu. tp kdang2 mamat buat masalah jugak la. dua kali jugak aku terjerit and dua kali jugak kena mrh dekat cikgu. mwahaha sorry cikgu! but seriously talk, mmg im really had fun lah!

And smpai lah satu masa tu, cikgu said, "ok. kite trot ye." and sy terus alright cikgu. trot punye trot, tetibe siti mas geleng2 kepala tak ingt dunia. oleh sbb dorang kt depan aku n mamat and im looking at siti mas so mamat terus follow ape yg siti mas buat! disitu lah bermulanya kejadian yg tak disangka. bila dah kepala digoyangkan secara mengejut and haruslah mamat menarik rein tu so sy terus tak stable and hilang kawalan even i try to sruh mamat stop. so ape lg, "gedebuk" la cite die. jatuh je, belum sempat buat pape, mamat dah terpijak kaki kanan sy. i was like, "auwww!" and terus jauhkan diri dr mamat even tgh sakit sbb time tu tengah fikir what if mamat jatuh atas aku? what if mamat terpijak peha aku? what if mamat terpijak perut aku? haha! and bila dah lari tu, terus terbaring atas rumput. terasa sakit la sikit. kt pinggang and kaki ni. siku yg sakit ni jgn ckp la kan. tp at the same time, im worried abt mamat tau sbb sy dah terlepas die punye rein.

So angkat badan sikit. and cikgu ask me if I'm okay or not so i answered, I'm ok cikgu. I'm worried abt mamat tu. smbil tunjuk mamat. haha cikgu said, "xpe. biarkan die. u boleh bangun tak ni?" let me try cikgu. try punye try, ok je, tak patah pape lg. haha terus rasa nk tergelak gila babeng. tunjuk siku yg luka ni dekat cikgu, reaksi die same mcm reaksi yg sy luka kaki dlu. oh btw, kaki sy luka dlu pun sbb die jugak. die mmg suka buat sy jd berani dan kuat. even sakit, i love it. well, im lucky sbb belum ditendang oleh kudaa lg. haha oh btw, time jatuh tu pun sempat terfikir tau "aku kena lari cepat. nnti kaki mamat kena muka aku!" sbb time tu betul2 berada kt kaki die :D

And bila dah bangun, "cikgu said, ok. go get mamat." me was like haa??? biar betul cikgu ni. kejam betul! haha time tu mamat dah kt luar and tgh makan rumput. amboi kauuuu! so jalan la slow2 pegi tempat mamat. smpai buat muka comel and cuba nak pujuk mamat. merayu jugak dkt cikgu xnak pegi ambik tp dah kena paksa. bila dekat je dgn mamat, die terus mcm nak lari2 tau. mcm nak mengamuk. and cikgu terus said, "eh kejap. u tnggu je kt situ." risau lettew! hahaha lepas je die ambik mamat tu, boleh pulak die ckp kt aku, "nah, naik" me was like, 'wth?? cikgu ni tak kesian kt aku ke?' grr and mcm biase la kan kena paksa. so naik la dgn perasaan nebes. trfikir jugak what if mamat tetiba mengamuk. so alhamdulillah tak mengamuk smpai la dekat stables mamat tu. phew! but serious, time tu terus takut nak suruh2 mamat even I YANG KENA SURUH DIA! haih.

Sampai je sana, tetibe ade trainer yg kena gigit dekat Dibi! mwahahaha! amek kau. and keluarlah byk cerita yg bgtau hampir semua trainer dah kena gigit dekat Dibi. what the?? hahhaa terer jugak Dibi i ni! terus aku gelak tak ingt dunia. hahahaha!

Ok. so itu lah cerita kali pertama sy di bucked oleh Mamat. the end :p

berani die jelir lidah dlm gmbr i? ntah2 die sengaja jatuhkn i td kan? grr

Alright. thts all for today ❤️

Monday, 17 February 2014

Alhamdulillah Ibadah Camp settle :')

Hi assalamualaikum..

Just a really short post.

Finished my ibadah camp this morning. wednesday back from umrah. then thursday packing for ibadah camp. friday pagi terus blah ke ibadah camp. doesn't it sound so exhausted? dgn jet lag lagi. honest, I'm tired + sleepy + lemau like hell. but what to do kan.

So  i forced myself utk joined ibadah camp. alhamdulillah dah selesai ptg td. double triple bertmbh penat sy. and now on my way to back to normal life even i know its impossible!

Gambar haramain and ibadah camp tu, rasa nya takkan dipost dah. tp mcm tak best la kan. nnti xde cerita. well, i'll try my best utk post gmbr tu. now, i need my sleep. kelas pagi esok. wish me luck.

Btw, sy masih terasa jet lag. haha!

Nanite ❤️

p/s: i miss somebody and yeah hati sy rasa lain gila tonight. donno why. bye.

Saturday, 1 February 2014

Alhamdulillah.

hey assalamualaikum…

Im off to Madinah this evening. utk menunaikan umrah utk kali kedua. alhamdulillah masih diberi peluang. kali ni hanya dgn ma, aei n ayie. i dont know what to say. just, doakan semoga sy mendapat umrah yg mabrur.

take care.

Thursday, 30 January 2014

Still abt horse riding :p

Hi assalamualaikum.

Well, act same je nk buat short post. i don't know nk mmbebel psl ape but think its more abt riding class kot. maklum lah, tu je benda yg paling beta addict skrg. hiks! btw, dah 3hari berturut2 beta join riding class so now beta akn take a break for 3weeks maybe. to umrah, ibadah camp and rest!

My life skrg dah sgt2 busy. dgn kerja, riding, class and benda2 penting yg patut dibuat. tu pun tak sempat nk g kls swimming and ber-badminton dgn kwn2.

Oh, mcm tak sedar je this saturday bertolak ke tanah suci. well, I'm trying to make everything easy but mcm susah je. hm, beg tak packing lg. but i'll try make it fast. sakit tekak n flu masih dlm process. dgn kakinya luka sbb riding without boot masih tak hilang. dgn peha lebamnya sbb riding. damn! mwahahaha but its ok. i won't make everything hard. serious! i'll handle everything dgn smooth je. i believe in myself! ;)

Paling mcm geram gila, byk assignment tak siap lg. yeah, sy patut siapkn before pegi umrah tp dah terlalu byk benda yg perlu sy buat. but dont worry. lets make everything easy okeyh!

Ok thts all. well, i think i wanna share my great moment time riding ❤️

saturday 26/01/14:





**me w Royal. ade video tp mcm malu sbb well, beginner kan. mwahaha btw, Royal the one and only horse yg takde chemistry lgsg dgn sy even dah dua kali try riding. so sad! after riding Royal, trainer terus tukar bg sy Flikka. and dgn Flikka jugak, sy bwk tourist jln2 on that day ❤️

tuesday 28/01/14:




**w baby Flikka. new girlfriend. kuda yg mmg betul2 ayu and baik and dgr kata. even sy bwk die jln2 pun, die still jln lg slow dr sy. tak mcm kuda gemuk yg lain asyik nk pijak kaki sy je. huh! btw, i love u Flikka :*oh, time ni xde video sbb dtg riding sorang2. trainer yg tolong jd photographer ni. hiks!

wednesday 29/01/14:





**jeng jeng! worst day ever! i got DIBI!! the big and fierce horse. cite die mmg lagi2 besar dr kuda sebelum ni la! si Dibi ni suka buli sy. suka angkat kaki belakang, suka gerak2 kan kepala, suka mengamuk bila sy rotan! haaa seram tak?! dr Dibi jugak la sy belajar utk jadi berani than before. and yeah, Dibi sgt buat sy enjoy riding. even kali pertama riding takde chemistry. die mcm tak suka gila tp lama2 sy buli die smpai berpeluh2 kuda tu! mwahaha believe it or not, sy hmpir menangis dekat trainer mintak tukar kuda tp trainer tetap berdegil until sy trpksa berani kan diri riding Dibi. mwahaha! well, first time rotan Dibi, die mengamuk angkat kaki. gila tak trauma? lps tu terus takut nk rotan smpai la cikgu kemain paksa tp sy tetap degil cakap "TAKNAK!". cikgu dah geram sgt, sanggup die nk ambik batu nak baling dekat bontot si Dibi tu! terus i said, "OK OK! SY ROTAN!" mwahahaahahaha gila teruk aku dibuli oleh cikgu SIL time tu. huh! btw, thanks cikgu! :D

thursday 30/01/14:







**pd mulanya, harini sepatutnya sy ride Bulan. sbb mmg sy dpt kad Bulan. tp kejam tak kejam cikgu SIL, die get ready kan Dibi awal2 lg utk aku! what the??? tp mmg smlm die ade ckp pun "esok ride Dibi lg." huh! geram geram. tp trainer harini bkn die la. i got mr.deny. well mcm biasa. separuh masa pertama, mmg sesi utk mencari chemistry lg dgn Dibi la. hari ni perangai dia lg melampau! berkali2 jugak la die angkat kaki! siap pusing2 kepala. and ade ke patut, die lari dr trainer tu time trainer tu nak pegang. aku dah la kt atas die. huh! and, si Dibi ni mmg degil gila! i told mr.deny yg Dibi kacau aku smlm. tonyoh2 kepala die kt aku time nk kemaskan rings die tu. mr.deny said, "haa, die saje nk mengacau la tu. nk tgk rider die mcm mane." what the? nakal gila kan? haha well, harini sy belajar seating trot. bukan rising trot. thts why kot harini tak enjoy sgt. lgpun im really really really tired. 3 hari berturut2 kau! gila tak penat! :p oh satu benda sy tak suka psl Dibi, time sy tarik die berjalan, die suka jln laju gila nk mati! dah la kaki besar gajah! mmg seram weh! hampir jugak la nk terpijak kaki aku. and, ade ke pula si Dibi ni bila aku said "woahhh" means nk suruh die stop la kan, die sengaja pegi depan lg taknak stop. haih. sabar jela si Dibi ni. kang aku berkasar die marah. well, pernah jugak time riding tu aku ckp kt die, "Dibi, i dont want to hurt(rotan) u so pls, be a good boy." mwahahaha hopefully die faham! :p

ok that all. oh, i got short video time riding dgn Dibi! jeng jeng!

video

**nmpk tak cara die angkat kaki? well, mungkin tak nmpk sgt seram tp serious, beta rasa seram gila kt atas tu! haha

video

("i tak berani nak rotan die" **sbb i takut die mengamuk nanti. sobsob!) even sy tahu im the boss not that Dibi nakal tu! huh! 

video

ok dah habis dah. salam asar! tata

Wednesday, 22 January 2014

Horse riding ♥

Assalamualaikum. hi!

Cett.. tetibe bermimpi nk update blog. takpe ah. lps ni nak selalu update. even pendek but i have to! kene story everything dlm ni! memandangkan hari2 sabiha dah makin membusy dgn aktiviti yg sgt memanfaatkan! hiks!

Ok. while waiting for maghrib, kul5 td beta ade kls horse riding. first class. act pkul5 tp pukul5 masih berada dijln raya. jem gila. macammmmmmmmmmmm hmmm je kan. nasib baik akak dah smpai dkt DARC tu. so dia tolong lmbt kan my time. even sbenarnya tak boleh! hiks!

Well, my first time. damn! takut gila nk dekat dgn kuda tu! today i got Bintang. should be Bulan yg teman sy harini tp ntah knp tetibe berjodoh dgn Bintang. last week kemain say "see u again" to Bulan. mesti die sedih. mwahaha **last week tgk n register je dlu. tak riding pun :D

Mmg mcm biase la bro tu akan suruh gua tarik Bintang masuk padang. damn! Bintang jln laju gila kot! dah la kuat rasa kaki dia tu. nasib baik aku tak kena pijak! phew!

Bila first day, belajar basic jela dlu. cara naik. cara turun. and, yg paling penting, cara nk balance kan badan! and bru sedar yg bila riding ni menggunakan kaki yg KUAT! alert tu okey. kena kaki kuat sbb control seat n badan dgn kaki. nasib baik la beta slalu sit up kt rumah. so mmg lenguh jugak tp ok jela. still enjoy. naik kuda ni, kena ikut rhythm si kuda tu je. baru la ENJOY! kuda pun tak rasa stress je bwk kita. mwahaha

Mula2 nak biasakan diri mmg seksa! tp bila dah dpt, damn! proud of myself! hiks! and nk riding jugak, kena focus. mungkin first time je kot kena focus? ntah la.

So ending nya, sejam berlalu mcm tu je. tak sedar pun. tu pun beta tak puas hati lg. rasa mcm nk suruh Bintang lompat kuat2 lg. mwahahaha! *act today ambik stengah jam je. terlbih je ke sejam :p

Oh btw, bro tu ckp im a fast learner! hiks! 

Before balik, set date byk2. tak sabar nak riding lagi. oh, i got new hobby! :p

Last week w Bulan.

Last week w Bulan.

Last week w Bulan.


Ok. sudah2 la tu bersuka ria sabiha. masa utk focus pd assignment. berlambak gila! tmbh2 kena siapkn before pegi umrah ni :'( nevermind, i can do it! yeah!

Bye!